Ritschi Familie

Ritschi Familie
Ritschi Familie

Ritschi Familie | Ritschi, en sångare, poet och musiker från Berner Oberland, har precis publicerat sitt nya album med titeln “pfelboum u Palme.” Detta kommer fem år efter publiceringen av hans banbrytande solodebut med titeln “Probier mi wieder mal us”, som debuterade som nummer ett på listorna.

Ritschi fungerade inte bara som artist utan också som producent på sitt sjätte studioalbum (4 med fluffigt, 1 soloalbum). Artisten, som har haft en karriär som sträcker sig över 12 år och har sålt mer än 340 000 CD-skivor och uppträtt på mer än 300 evenemang, sa att “tiden var rätt och jag är säker på att jag kan göra det.” Att komponera, arrangera och spela in låtar, såväl som att framföra dessa låtar live med bandet inför publik, är en av Ritschis största passioner.

“Det är det jag lever för”, tillägger han, väl medveten om att han inte bara lever för det längre, utan också lever av det. “Det är det jag lever för”, säger han. “Musik är inte bara mitt yrke utan också min passion och mitt yrke.”

“pfelboum u Palme” är en riktig Arizona Ritschi. Denna jordighet genomsyrar alla tolv av Ritschis kompositioner på hans andra soloalbum, som han släppte under eget namn. “pfelboum u Palme” är helt autentisk, rik på variation och har till och med några oväntade inslag.

Sjung-med-låtar på Ritschls modersmål, som “Luftschlosser” och “Uf der Flüe”, samt hymnen som framförs på VM-arenor, “Bisch Du Ready”, kan bara skapas av Ritschl. Låtar som “Bim managed step”, där han förklarar nöjen med att vara pappa, “Wahrschiinlech” och “Zentrum” är exempel på där Ritschi delar mycket personliga insikter om sitt liv. Polariteter i relationer är inte bara hörbara i sånger, utan de är också verkliga och påtagliga. Till exempel, i låten “Alterch weh” kan man känna smärta, medan man i låten “Nume 5 Minute” kan känna en stickning i magen.

I låtarna “UBSSO” och “Ja, Klar” sjunger Ritschi på ett tungt och roligt sätt om missförstånd och fördomar. Dessutom sjunger Ritschi i låten “bla bla” om den positiva sidan med internetdejting.

READ ALSO  Drosten Familie

Låten “pfelboum u Palme” är albumets titellåt, och den tar dig till Hawaii om du vill komma in i semesterstämningen.

2009 släpptes hans debutsoloalbum, Probier me wieder mal us, som snabbt uppnådde guldcertifiering i Schweiz trots att han var farligt nära att debutera som nummer ett.

Ritschi Familie
Ritschi Familie

Singeln “Schisstag” nådde sin högsta placering som nummer 14, och han har kunnat hålla bandets popularitet relativt stabil.

I juni 2009 deltog han i inspelningen av förmånslåten “Stahn uf” tillsammans med ett antal andra framstående schweiziska musiker.

Upphävandet av koncessionen för radiostationen Energie Zurich var orsaken till denna situation, men intäkterna var tänkta att gå till att stödja framväxande musiker i Schweiz. Låten debuterade som nummer ett på alla relevanta listor.

Efter ytterligare fem år släppte Ritschl äntligen sitt andra soloalbum. I mars 2014 gjorde pfelboum u palme sin debut på första plats på albumlistorna i Schweiz.

“Opfelboum u Palme” är äkta Ritschi från delstaten Arizona. Denna jordnära genomsyrar vart och ett av de tolv spåren som utgör Ritschls andra soloalbum, och det är lätt att ta till sig det.

” Opfelboum u Palme ” är äkta hela vägen, full av variation och lyckas slänga in några trevliga överraskningar här och där. Sjung-med-låtar på Ritschis inhemska dialekt, som “Castle in the air” och “Uf der Flüe”, samt stadionhymnen “Bisch Du Ready” skriven under VM-året, är låtar som bara Ritschi är kan skriva.

Artisten ger högst personliga insikter i låtar som “Bim erchte step”, där han bland annat diskuterar glädjen av att vara pappa, “Wahrschiinlech” och “Mittelpunkt”. Polariteter i relationer görs inte bara hörbara i sånger, utan görs också påtagliga och påtagliga; till exempel, i låten “ndlech weh” kan man känna empati med huvudpersonen, men i låten “Nume 5 Minute” upplever man att det pirrar i magen.

I låtarna “UBSSO” och “Ja, så klart” sjunger Ritschi med en blinkning och humor om missförstånd och fördomar, och i låten “Bla bla” sjunger hon om den charmiga sidan av nätdejting.

Om du hellre vill komma in i semesterstämningen kan du göra det genom att lyssna på låten “Opfelboum u Palme”, ​​som tar med lite Hawaii in i ditt vardagsrum.

READ ALSO  Helga Rübsamen-Schaeff Familie

Mellan åren 1997 och 2001 gick Ritschard som lärlingsutbildning inom snickeribranschen. Under denna tidsperiod var han också med och grundade dialektpopbandet Pluch 1997 tillsammans med fyra andra artister (som då kallades VIP ). Han är bandets sångare såväl som textförfattare.

2005 deltog han för första gången i projekt som inte innebar plysch. Samma år samarbetade han med sångerskan Sina för att spela in låten “Du seisch” till hennes album All:Tag.

Följande

släppet av bandets tredje album 2006, kom två medlemmar i bandet till slutsatsen att de behövde lite tid bort för att koncentrera sig på sina respektive karriärer.

Ritschi Familie
Ritschi Familie

Under denna bandgap arbetade Ritschi med ett antal soloprojekt. Förutom att spela in låtar med Bligg, Adrian Stern och Swiss Jazz Orchestra, samarbetade han med Stern för att skriva texter till ett filmljudspår och komponera musik till en barnmusikal. Bligg och Swiss Jazz Orchestra framförde musiken de skrev.

2009 publicerades hans debutsoloalbum, med titeln Probier mi but mal us; det kom farligt nära att toppa de schweiziska albumlistorna, men nöjde sig till slut med guldstatus istället.

Det var lätt för honom att bygga vidare på framgångarna med bandet Pluche, vilket bevisas av att singeln Schisstag nådde nummer 14 på listorna.

I juni 2009 deltog han i inspelningen av förmånssingeln Stahn uf tillsammans med ett antal andra framstående schweiziska musiker.

Förlusten av licensen för radiostationen Energy Zurich var orsaken till detta, men pengarna skulle användas för att främja blivande schweiziska musiker och artister. Låten debuterade på topplistan när den släpptes.

Innan Ritschi släppte sitt andra soloalbum var det ett mellanrum på fem år. Opfelboum u Palme debuterade som nummer ett på albumlistorna i Schweiz redan i mars 2014.

Han var en deltagare i den inledande säsongen av Sing mein Song: The Swiss Exchange Concert år 2020.

Han avslöjades för att vara en mammut 2021 under andra säsongen av The Masked Singer Switzerland, och det slutade med att han vann tävlingen.

Ritschi Familie